A-Z VENDÉGTÁJÉKOZTATÓKedves Vendégünk!

Bízunk benne, hogy ez a Vendégtájékoztató hasznos információkkal szolgál Neked a szállodánk által nyújtott szolgáltatásokról. Természetesen, ha ezen túlmenően bármilyen kérdésed merül fel, vagy segítségedre lehetünk, kérjük, fordulj hozzánk bizalommal! Örömmel és készséggel állunk rendelkezésedre, hogy a nálunk töltött idő valóban önfeledt lehessen.

Üdvözlettel:

Hotel DAM

Adapter – Igénybe vehető a recepción nemzetközi adapter

Akadálymentesítés – Szállodánk akadálymentesített. A szállodai lobby-ban és a fürdőnél akadálymentesített mosdóhelyiség található. Több akadálymentesített szobával rendelkezünk. A fürdő medencénél, illetve a Balatonba való bejutásnál működik beemelő szerkezet.

ATMA szállodában nem található pénzkiadó automata, legközelebb Fonyód központjában tud készpénzt kivenni.

Ágynemű – Heti 1x cseréljük az ágyneműket. Kérésre ágyneműjét cseréljük akár naponta is. Kérjük, segítse, hogy szállodánk környezetkímélő módon üzemelhessen, és akkor kérjen cserét, ha szükséges! Igényét jelezze a recepción vagy a szobaasszonyoknál.

Bababarát eszközök, szolgáltatások – Szabad kapacitásunk függvényében a következő eszközöket tudjuk biztosítani: etetőszék az étteremben, babaágy, babakád, WC-szűkítő, használtpelenka-tartó a fürdő bejáratánál, kiemelt időszakokban animációs programokon való részvétel.

Bejárat – 0-24-es recepció szolgálat.

BejelentkezésA szobát 15:00-tól lehet elfoglalni. Korábbi érkezés esetén a csomagtárolás a szálloda lobbijában megoldható.

Betegség – Egészségügyi problémák esetén a recepción tud orvosi segítséget kérni. Lázmérő és sebtapasz ugyancsak a recepción igényelhető. A fonyódi ügyelet telefonszáma: +3685360050

Biztonsági rendszer – Szállodánk egyes pontjain videó megfigyelő és rögzítő rendszer működik. Az őrizetlenül hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.

Cipőpucolás – Cipőpucolási eszközök igénybe vehetőek a recepción. Cipőpucolási szolgáltatást is tud kérni.

Csomagmegőrzés Korai érkezéskor/késői kijelentkezéskor Vendégeink csomagját a szoba elfoglalásáig/elutazásig térítésmentesen helyezzük el a recepción.

Csomagszállítás – A recepcióról a szobába kérés esetén felvisszük a szobába.

Dohányzás – A hotel kijelölt pontjain lehet dohányozni. A szobákban dohányozni tilos! A tűzjelző berendezés dohányzás általi bekapcsolása esetén a tűzoltóság kiszállási díját továbbszámlázzuk a felelős felé.

Elektromos csatlakozás – Az épületben mindenhol 220V/50Hz váltakozó feszültség (AC) érhető el.

Elektromos autó töltés – szállodánkban az elektromos autó töltési szolgáltatást, térítés ellenében biztosítjuk az itt tartózkodó vendégek részére , további információért kérjük, érdeklődjön a recepción.

Elektromos járművek töltése – Elektromos roller, vagy bicikli, illetve egyéb elektromos eszközök töltését igényelheti a recepción.

Esernyő – A Recepción kölcsönözhető díjmentesen

Ébresztésébresztő szolgáltatást igényelhet a recepción, a megadott időpontban felhívjuk.

Étterem – (földszint): Az étterem a recepción keresztül tudják megközelíteni. Svédasztalos reggeli jár vendégeinknek minden nap 8.00-10.00.
Speciális étkezési igényüket, kéréseiket, kérjük, hogy előre egyeztessék a vendéglátás munkatársaival.

Fizetési módok – Szállodánkban készpénzzel (HUF, EUR), bank- és hitelkártyával (VISA, Maestro, Mastercard), SZÉP Kártyával és a szálloda által kibocsájtott ajándékutalvánnyal fizethet.

Gyógyszertár – A nyitva tartás és az ügyeletes gyógyszertár felől, kérjük, érdeklődjön a recepción.

Hajszárító – A szállodai szobához tartozó fürdőszobában áll rendelkezésére.

Házi kedvenc – A szálloda korlátozott számban, térítés ellenében, a házirend betartása mellett fogad házi kedvencet. Az aktuális árakat weblapunkon találja.

Internet – A szállodai internet a szálloda területén mindenhol elérhető. Wifi jelszó: hoteldam09

Irodai szolgáltatások – Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés igénybe vehető a szálloda recepcióján.

Íróeszközök – Toll és papír minden szobában megtalálható. Ha egyéb íróeszközre lenne szüksége, jelezze a recepción.

Ital kínálat – Kérés esetén a bárban található italok közül szobába is tud rendelni.

Játékterem – A szálloda földszintjén található. Csocsó, pingpongasztal, billiárd áll rendelkezésre. A gyerekek számára játszó sarok áll rendelkezésre.

Karbantartás – Amennyiben javításra szoruló, sérült, működésképtelen, vagy nem megfelelően működő eszközzel, berendezéssel találkozik a szállodában, kérjük, jelezze a recepción.

Kijelentkezés – A szállodai szoba utazás napján 10:00-ig áll szíves rendelkezésére. Későbbi kijelentkezési igényét kérjük, egyeztesse a recepción.

Konferenciatermek – A szállodában konferenciaterem is rendelkezésre áll. Ideális tárgyalások, céges összejövetelek, csapatépítő tréningek, bankettek, esküvők és konferenciák megrendezésére 80 főig.

Közlekedés – Közlekedési információkkal kapcsolatban forduljon a recepcióhoz. 

Légkondicionálás – Szállodánkban a szobák és a közösségi terek is légkondicionáltak.

Lobby Bár – Szállodánk földszintjén található. A fogyasztás szobaszám felírására történik, amit a kijelentkezéskor tudnak rendezni.

Masszázs kezelések – Érdeklődjön a SPA recepción, ahol kérésére időpontot tud egyeztetni.

Medencék1 beltéri medencével rendelkezünk, melyen a betegek részére beemelő szerkezet és rendelkezésükre áll. 2 pezsgőfürdő található meg a benti részen, illetve 1 kint. Infra, finn, és gőzszaunáink várják a pihenésre vágyó vendégeinket.

Mosatás – Mosási szolgáltatást tud igénybe venni. Zacskók megtalálhatóak a szobákban. Igényét jelezze a recepción. A 10:00-ig leadott ruhákat aznap estére, az ez után leadott ruhákat másnapra tudjuk elkészíteni.

Panaszok, észrevételek – Ha bármivel kapcsolatban panasza, észrevétele van itt tartózkodása idején, kérjük, jelezze a recepción vagy az adott terület vezetőjénél!

Parkolás – Parkolási lehetőség van, a szálloda területén, melyeket kamerák, illetve a 0-24-es recepció felügyeli. A parkolás térítésmentes.

Párna – Igény esetén, kérjük, jelezze a Recepción tartalék párnára kérését.

PénzváltásA szállodában nincs pénzváltási lehetőség. A számla kiegyenlítési történhet EUR készpénzben is.

Piperecikkek – Fogkefét, fogkrémet, illetve mini borotvát, tusfürdőt kozmetikai kendőt, fogmosópoharat igény ellenében biztosítunk. Ha szüksége van rá, kérjük jelezze a recepción.

PótágyElőrejelzés esetén igényelhető.

Programok – Programokról, eseményekről érdeklődhet a Recepción.

Recepció – 24 órás recepció áll Vendégeink rendelkezésére. Tel.: (06 85) 360 562

Széf – A szállodai szobában, a szekrényben szobai széf található. Használati leírást a széfre helyezve talál. Probléma esetén hívja a Recepciót! 

Szék – Fürdőszobai székeket tudunk biztosítani, kérés esetén.

Szobakártya – A recepción érkezéskor kapott szobakártyával tudja nyitni a szállodai szoba ajtaját. A kártyát a szobaajtó melletti belső falon található műanyag doboz nyílásába helyezve kap áramot a szoba. Kérjük, hogy amikor a szobát elhagyja, a kártyát távolítsa el a nyílásból.

Sporteszköz – Elekromos rollert, SUP-ot, kajakot tud kölcsönözni nálunk. Árakkal kapcsolatos információért érdeklődjön a recepción.

Tájékoztató- Több nyelvű tájékoztató áll rendelkezésükre.

Takarítás – Minden nap 09:00-15:30 között történik. Amennyiben a „Ne zavarj” táblát kívülről a szobaajtó kilincsére helyezi, munkatársaink nem zavarják. Extra kérés esetén forduljon a szobaasszonyokhoz vagy a recepcióhoz.

Takarók – Igény esetén, kérjük, jelezze a Recepción tartalék takaró kérését.

Talált tárgyak – A szállodánkban talált/elvesztett tárgyakkal kapcsolatban érdeklődjön a recepción.

Taxi – Érdeklődjön a recepción, kérésére megrendeljük a taxit.

Telefonálási lehetőségA recepción lehetősége van hívást kezdeményezni, ennek díja 100 Ft/perc. Nemzetközi hívásra nincs lehetőség.

Telefontöltő – Igény esetén a recepción igényelhet telefontöltőt, lightning illetve usb-c típúsú töltövel is rendelkezünk.

Tisztálkodási szerek – Igény esetén kérhet a recepción. Napi cserére is van lehetőség. Fogkefe, fogkrém, borotvahab, borotva.

Törölköző – Fehér, szobai törölközők: A törölköző napi cseréjére is lehetőség van, amennyiben használat után egyértelműen (a törölközőt a földre dobva) jelzi. Kérjük, segítse, hogy szállodánk környezetkímélő módon üzemelhessen, csak akkor kérjen cserét, ha szükséges! A szobai törölközőket a strandra kérjük ne vigyék le.

Tűz és vészhelyzet – Kérjük, olvassa el a „Tűzvédelmi szabályok” fejezetet; tűz és vészhelyzet esetén az abban leírtak szerint cselekedjen! A szállodai szoba bejárati ajtajának belső oldalán található a menekülési útvonal. Kérjük, tűz és vészhelyzet esetén a lifteket ne használja!

Varrókészlet, vállfa: A recepción tud igényelni.

Varrószolgáltatás: Kérés esetén varrászolgáltatásra van lehetőség.

Vendégkérdőív – Véleményét megoszthatja távozást követően online vendégkérdőívünkön, melyet honlapunkon talál a főmenüben.

Vasalás szolgáltatás Igény esetén a recepción tudja jelezni, hogy vasaltatná ruháit. A 10:00-ig leadott ruhákat aznap estére, az ez után leadott ruhákat másnapra tudjuk elkészíteni.

Vasaló és állvány bérlése – Szállodánkban lehetőség van vasaló és állvány igénylésére. Ez a szolgáltatás díjmentes, ha szüksége van rá kérje a recepción.

Wellnes – A SPA a hotel szobái mellett található, területünk nyugati végén. Nyitvatartásról tájékoztatást adunk a recepción.

A-Z GUEST GUIDE

Dear Guest,

We trust that this Guest Guide will provide you with useful information about the services provided by our hotel. Of course, if you have any questions in addition to this, or if we can help you, please feel free to contact us! We are happy and ready to make your time with us truly unforgettable.

Sincerely, Hotel DAM

Accessibility - Our hotel is accessible. Accessible washrooms are available in the hotel lobby and at the spa. We have 23 accessible rooms. There is a lifting structure in the pools of the spa.
Adopter - Available at the reception.
Air conditioning - In our hotel, the rooms and public spaces are also air-conditioned.
Baby-friendly equipment and services - Depending on our available capacity, we can provide the following equipment: high chair in the restaurant, baby bed, baby bathtub, toilet seat, used diaper holder at the entrance to the spa, participation in animation programs during special periods.
Baggage storage - Upon early arrival/late check-out, we store our guests' luggage at the reception desk free of charge until the room is occupied/departure.
Baggage delivery - From the reception to the room, upon request, we will bring it up to the room.
Blankets - If required, please indicate your request for spare blankets at the Reception.
Chair - We can provide bathroom chairs upon request.
Charging of electric vehicles – You can request charging of an electric scooter, bicycle or other electric devices at the reception.
Check-out - The hotel room is available until 10:00 a.m. on the day of travel. If you wish to check out later, please contact the reception.
Check-in - The room can be occupied from 15:00. In case of earlier arrival, luggage storage can be arranged in the hotel lobby.
Cleaning - Every day from 09:00 to 15:30. If you place the "Do not disturb" sign on the door handle from the outside, our staff will not disturb you. For extra requests, contact the maids or the reception.
Cleaning products - If needed, you can ask at the reception. Daily exchange is also possible.
Complaints, comments - If you have a complaint or comment about anything during your stay, please report it to the reception or to the manager of the area!
Conference rooms - The hotel also has a conference room. Ideal for organizing negotiations, company meetings, team building trainings, banquets, weddings and conferences for up to 80 people.
Currency exchange - There is no currency exchange facility in the hotel. The account can also be settled in EUR cash.
Drinks - Upon request, you can also order drinks from the bar to your room.
Electric car charging - in our hotel, we provide the electric car charging service for a fee to guests staying here, for more information, please ask at the reception.
Electrical connection - 220V/50Hz alternating voltage (AC) is available everywhere in the building.
Entrance - 0-24 reception service.
Extra bed - Can be requested in advance.
Fire and Emergency - Please read the "Fire Safety Rules" chapter; in case of fire and emergency, act as described in it! The escape route is located on the inside of the front door of the hotel room. Please do not use the elevators in case of fire or emergency!
Found items - Please inquire at the reception regarding items found/lost in our hotel.
Game room - Located on the ground floor of the hotel. Foosball, table tennis and billiards are available. A play corner is available for children.
Guest questionnaire - You can share your opinion on the guest questionnaire available at the Reception or on our online guest questionnaire sent after departure.
Hairdryer - Available in the bathroom of the hotel room.
Illness - In case of health problems, you can ask for medical help at the reception. A thermometer and band-aids can also be requested at the reception. The telephone number of the emergency room in Fonyód is +3685360050
Ironing- if required, you can indicate at the reception that you would like to have your clothes ironed.
Information - They have information in several languages.
Internet - Hotel Internet is available everywhere in the hotel. Wifi password: hoteldam09
Maintenance - If you come across a device or equipment in the hotel that needs repair, is damaged, inoperable, or not working properly, please report it to the reception.
Massage treatments - Inquire at the SPA reception, where you can make an appointment upon request.
Laundry - You can use a laundry service. Bags are available in the rooms. Indicate your request at the reception.
Lobby Bar - Located on the ground floor of our hotel. Consumption is done by writing down a room number, which can be arranged at check-out.
Office services - Photocopying, printing, scanning are available at the hotel reception.
Parking - Parking is available in the hotel area, which is monitored by cameras and the 0-24 reception. Parking is free of charge.
Payment methods - You can pay in our hotel with cash (HUF, EUR), bank and credit card (VISA, Maestro, Mastercard), SZÉP Card and gift voucher issued by the hotel.
Pets - The hotel accepts a limited number of pets for a fee, subject to compliance with the house rules. Our pet-friendly preparations: feeding bowl, drinking bowl. Pet surcharge: HUF 5,000 / pet / night.
Pharmacy - For opening hours and the pharmacy on duty, please inquire at the reception.Pools - we have 1 indoor pool, which has a lifting structure for patients and is available to them. There are 2 hot tubs inside and 1 outside. Our infrared, Finnish and steam saunas await our guests who want to relax.
Pillow - If required, please indicate your request for a spare pillow at the Reception.
Programs - You can inquire about programs and events at the Reception.
Reception - 24-hour reception is available to our guests. Phone: (06 85) 360 562
Restaurant - (ground floor): The restaurant can be accessed through the reception. A buffet breakfast is served to our guests every day from 8.00 to 10.00.
Please discuss your special dietary needs and requests with the catering staff in advance.
Room card - You can open the door of the hotel room with the room card received at the reception upon arrival. The room gets electricity by placing the card in the opening of the plastic box on the inner wall next to the room door. Please remove the card from the slot when you leave the room.
Safe - There is an in-room safe in the hotel room, in the wardrobe. You will find the user manual on the safe. In case of problems, call the Reception!
Security system - A video monitoring and recording system operates at some points of our hotel. We are not responsible for valuables left unattended.
Sewing kit, hanger-  You can request it at the reception.
Shoeshine - Shoeshine tools are available at the reception. You can also request a shoe shine service.
Smoking - You can smoke in designated areas of the hotel. Smoking is prohibited in the rooms! In the event that the fire alarm device is activated by smoking, the fire department's exit fee will be billed to the person in charge.
Sports equipment - You can rent electric scooters, SUPs, kayaks from us. Ask at the reception for information on prices.
Stationery Pens and paper are provided in every room. If you need other writing equipment, let us know at the reception.
Umbrella - Can be borrowed free of charge at the Reception.
Toiletries - We provide toothbrushes, toothpaste, and mini razors, shower gel, cosmetic wipes, and toothbrush cups upon request. If you need it, please let the reception know.
Towel - White, room towels: It is also possible to change the towel daily, if it is clearly indicated after use (by throwing the towel on the floor). Please help our hotel operate in an environmentally friendly way, only request a replacement if necessary! Room towels may not be brought into the bathroom area, only the purple towel may be brought there.
Taxi - Ask at reception.
Transportation - For transportation information, please contact reception.
Wake-up service - you can request a wake-up service at the reception, we will call you at the specified time.
Wellness- the SPA is located next to the hotel rooms. 

Házirend kutyák és gazdáik számára

1. Kérjük, hogy a szállodába olyan kutyát hozzanak, aki más állatokkal és

emberekkel nem agresszívek.

2. A kutya rendelkezzen érvényes hatóságilag előírt kötelező oltásokkal. Ezt

kérés esetén igazolnia kell.

3. A kutya felügyeletét olyan személy láthatja el, aki képes az állat féken

tartására.

4. Az étterembe, wellness részlegbe ne vigyenek kutyát (az étteremben az emberek által használt evőeszközök és étkészletek igénybevétele az állatok részére szigorúan tilos)!

5. A kutyát az erkélyre kizárni illetve a szobában hosszabb ideig egyedül

hagyni nem tanácsos.

6. A szobát csak akkor tudjuk takarítani, ha a kutya nem tartózkodik a

szobában. Kérjük, ezt jelezzék a recepció. Jelzés hiányában, ha a kutya

kiszalad és eltűnik a szálloda felelősséget nem vállal.

7. Kérjük, hogy a szükségleteik elvégzése végett kedvencüket vigyék a

szálloda épületétől távolabb eső erdős területre vagy az utcára, de

SEMMIKÉPPEN NE a partszakaszra, és az előtte lévő füves részre, illetve a

játszótérre. A szálloda területén belül pórázon vezessék kutyákat!

8. Ha kedvence a szállodai szoba bútorain pihen, kérjük, helyezzen alá

pokrócot. A szobában az állat által okozott kárért a gazdája felel, azt

megtéríteni köteles.

9. Amennyiben a kutya a szálloda területén belül végezte el a dolgát,

kérjük, a gazdáját takarítsa azt fel.

10. Kérjük a gazdákat, hogy a kutyákat a szálloda jobb oldalán (a

teniszpályától keletre) engedjék be a Balatonba, illetve ezen a füves

területen, tudnak közösen strandolni.

11. A Szálloda területén a kutya által más kutyának vagy embernek okozott

kárért a kutya gazdája teljes anyagi és jogi felelősséggel tartozik

A fenti szabályok a vendégek és a kutyusok zavartalan pihenését,

egészségének és testi épségének védelmét, a berendezések megóvását

egyaránt szolgálják.

Köszönjük megértésüket!

Policy for dogs and their owners

1. Please bring a dog to the hotel that gets along with other animals and they are not aggressive with people.

2. The dog must have valid mandatory vaccinations prescribed by the authorities. This

you must provide proof if requested.

3. The dog can be supervised by a person who can control the animal.

4. Do not bring dogs to the restaurant or wellness area (it is strictly forbidden for animals to use cutlery and

tableware used by people in the restaurant)!

5. Exclude the dog from the balcony or from being alone in the room for longer periods of time

leaving is not advisable.

6. We can only clean the room when the dog is not in te room. Please let the reception know this. In the absence of

a signal, if the dog runs out and disappears, the hotel assumes no responsibility

7. We ask our dear guests to take their dogs to pee to a wooded area or the street further away from the hotel

building, but NEVER on the beach and the grassy area in front of it, or to the playground. Dogs must be kept on

a leash within the hotel area!

8. If your pet is resting on the hotel room furniture, please put it under a blanket. The owner is responsible for the

damage caused by the animal in the room and it must pay.

9. If the dog has done its work within the hotel area, the owner must clean it up.

10. We ask the owners to keep the dogs on the right side of the hotel (the east side of the tennis court) there you can

use the lake and the beach together

11. If the dog causes harm to a person or another animal, the owner of the dog has full financial and legal

responsibility for damages.

The above rules ensure undisturbed rest for guests and dogs, the protection of the health and physical

integrity and the protection of the equipment.

Thank you for your understanding!

en_GBEnglish